Uwaga! Od 1 lutego 2020 r. następuje zmiana siedziby firmy na ul. Cicha 5 , 58-300 Wałbrzych (biurowiec Camela SA). "

Ośrodek Szkolenia
Technicznego Sp. z o.o.

ul.Cicha 5
58-300 Wałbrzych

Sekretariat
tel. 074 842-68-36
tel. 074 843-45-06
tel. 074 887-11-60
fax. 074 849-03-40
tel. kom: 600 033 869
ost@ost.org.pl

Ośrodek Szkolenia
Technicznego Sp. z o.o.
Biuro Terenowe Jelenia Góra

ul. 1 Maja 43
58-500 Jelenia Góra

Sekretariat
tel. 075 75-22-399
tel. kom: 601-993-523
tel. kom: 504-289-114
ostjg@ost.org.pl

Sprzedawca z obsługą kas fiskalnych + minimum sanitarne

 

Uczestnicy: wykształcenie co najmniej podstawowe lub gimnazjalne dla osób chcących wykonywać w sklepie (marketach) pracę sprzedawców oraz obsługi kas fiskalnych

Cel szkolenia: opanowanie przez uczestników wiedzy i umiejętności   w zakresie wykonywania prac florystycznych oraz w zakresie projektowania terenów zielonych w sposób umożliwiający podjąć pracę w nowym zawodzie

Zakres tematyczny:
Program nauczania podzielony został na 3 moduły tematyczne, które obejmować będą:
– Moduł I – sprzedawca
• wyposażenie lokalu sklepowego
• organizacja pracy w sklepie
• towaroznawstwo
• sprzedaż towarów
• zaopatrzenie
• gospodarka zapasami i opakowaniami
• marketing
• zagadnienie kultury obsługi klientów
– Moduł II – obsługa kas fiskalnych
• klasyfikacja i budowa kas
• programowanie kasy fiskalnej
• sprzedaż prosta i normalna
• rozliczanie sprzedaży
• rozliczanie sklepu
– Moduł III – podstawowe zagadnienia higieny przy produkcji i obrocie produktami spożywczymi
• higiena osobista osób zatrudnionych w produkcji, obrocie, magazynowaniu            i transporcie środkami spożywczymi
• warunki sanitarne obowiązujące w produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi
• zasady mycia i dezynfekcji urządzeń, naczyń, sprzętu i pomieszczeń, utrzymanie czystości i porządku, dezynfekcja, zapobieganie obecności szkodników w żywności i walka z nimi
• wymagania w zakresie jakości zdrowotnej żywności i żywienia; bezpieczeństwo i jakość zdrowotna żywności w świetle przepisów krajowych i regulacji w Unii Europejskiej
• drobnoustroje, ich rodzaje i wpływ na jakość zdrowotną środków spożywczych
• zanieczyszczenia chemiczne w żywności i ich skutki zdrowotne
• pozostałości środków ochrony roślin i leków weterynaryjnych w żywności

Organizacja szkolenia:
– kurs obejmuje 100 godz. zajęć, w tym 30 godz. zajęć teoretycznych i 70 godz. zajęć praktycznych
– program w części teoretycznej realizowany będzie metodą wykładów natomiast zajęcia praktyczne w zakresie obsługi kas fiskalnych zajęcia odbędą się na sali wykładowej w siedzibie Ośrodka, która będzie wyposażona w odpowiednią ilość różnego typu kas fiskalnych.
– szkolenia mogą odbywać się w dni powszednie jak również w czasie sesji weekendowych
 

«powrót

Ośrodek Szkolenia Technicznego 2008
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i wykonanie: DTP Service s.c.